top of page
Keresés
Szerző képeArt Advisory Budapest

Műtárgy: a fotográfia szépsége

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: sorozatunkban kortárs műtárgyakat mutatunk be és szemléltetjük, hogyan mutatnak jól a mindennapokban. Ezúttal a fotográfiáé a főszerep és hogy miként mutat tökéletesen a hálószobában.


Műtárgyválasztáskor a legkézenfekvőbb opció általában a festmény, azonban ne feledkezzünk meg a kortárs fotókról sem. A művészeti fotográfia a műtárgypiac leggyorsabban növekvő és egyben legfiatalabb szegmense, így nem is lehet kétség, hogy a fiatal feltörekvő művészek munkái között igazi kincseket találhatunk, amelyek tökéletesek lakásunkba.


Fotográfia: a belső tájkép kivetülése

Dora Kontha: Dreamland I. című munkája a TOBE Gallery jóvoltából

Enteriőrünkbe Dora Kontha fotográfus Dreamland I. című munkáját választottuk. A művész munkáinak középpontjában a belső és külső tájak állnak, különböző analóg eljárások és kísérleti technikák alkalmazásával. Miközben a filmes fotográfia művészi és technikai lehetőségeit vizsgálja, fotói belső utazások, az érzelmek vizuális lefordítása és a tényleges helyek absztrakt ábrázolása felé fejlődnek.

A Dreamland egy belső tájképekből álló sorozat. Sorozat, amely a szökésből, az illuzórikus helyek utáni vágyakozás érzéséből és a túlvilági tájak felfedezésének vágyából ered. Amikor a fizikai környezet nem teszi lehetővé, hogy a művész megörökítse a vágyott helyeket, a fotóit vászonként használja a képzeletbeli univerzumok megteremtéséhez. Az absztrakt kompozíciókat különböző külső tájak és a mindennapi élet pillanatai rétegzik, de a torzított eljárás miatt már nem kapcsolódnak egy adott időhöz és térhez.

Ez a bizonyos belső tájkép organikus, természetes szerkezeteket és törvényszerűségeket foglal magába, amely szolid ellensúlya a szoba matt, letisztult szegmenseinek. Az analóg fotó kísérleti technikája pedig izgalmat és frissességet kölcsönöz az enteriőr vérkeringésébe.


Ha kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

9 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page